Mandag 8. januar klokken 1700 starter trener Antonio Martins Silva jobben med å forberede amatørspillerne i Brodd på kamper mot lag som har over millionen i lønnsbudsjett på spillere. Treneren har tro på at talent, sult og vilje kan slå etablerte spillere på dyre kjøregodtgjørelser lenger nord på Vestlandet.

Bergens Tidende skrev i fjor en sak om lønnsnivået i 3.divisjon i Hordaland. Den viste at flere av klubbene betalte millionbeløp i kjøregodtgjørelser og lønn til spillerne på nivå 4. Brodd betaler til sammenlikning ikke en eneste krone i tilsvarende i 2018.

1,4 millioner

Lysekloster som regnes som favoritt til opprykk sto med lønn og kjøring på 1,4 millioner kroner, Fyllingsdalen på 1,2 millioner, Sotra 750.000, Varegg 350.000 og Stord 70.000 var nevnt i artikkelen. I tillegg blir det kamper mot andrelagene til Brann og Sogndal med sine mange profesjonelle spillere - samt andre sterke lag.

Uten at det skremmer Antonio Silva nevneverdig.

– Vi har respekt for at vi møter sterke, ambisiøse lag, men de andre lagene kan ikke stille med mer enn 11 spillere om gangen de heller, og det er gratis å trene. Vi skal trene bedre enn våre konkurrenter. Vi skal forsøke å opptre som proffer selv om spillerne er amatører, til og med uten amatørkontrakt, sier Silva.

– Det ser ut som om vi beholder alle spillerne fra høstsesongen. Det er bra, selv om Brodd ikke tok altfor mange poeng med den troppen. Det er mange flinke ballspillere i gruppen, men vi må jobbe mye mer med det fysiske - og ikke minst det kollektive spillet. I tillegg ser vi oss etter noen forsterkninger. Troppen er ikke altfor bred. Det er noen spennende unggutter, men det spørs om det ikke blir for tidlig å stole for mye på dem, de er tross alt bare 16 år gamle, sier Silva, som også besøkte Stavanger før jul for å se på forholdene og møte sine spillere.

Han gjør det klart at Brodd skal forsøke å være et spillende lag, men først og fremst være et lag med stor L. En gjeng som går i krigen for hverandre - og som er det beste laget de kan være - ut fra forutsetningene.

– Mer kan vi ikke forlange av hverandre, men jeg stiller store krav til bidragene fra den enkelte spiller inn mot gruppen og laget, sier han.

Silva vil ikke peke på hvilke posisjoner han ønsker seg forsterkninger, men det er ikke tvil om at Brodd mistet mye da duoen Deniss Korneiciks (keeper) og Petter Midbøe Lunde (stopper) forsvant til Bryne midtveis i sesongen. Sistnevnte blir nok vanskelig å få tilbake til Brodd, mens vi er i dialog med Korneiciks som også er et interessant navn for klubber utenfor Rogaland. Keeper på høstsesongen, Gramos Gashi, er utilgjengelig for spill til langt ut på året - om han i det hele tatt returner.

– Vi skal ha noen ambisiøse spillere utenfra på trening i januar. Det må man være for å bli med oss på laget i 2018. Vi tar gjerne imot flere på trening på NSE-banen, sier Silva.

Slik ser spillertroppen ut pr 01.01.2018:
Keepere: Ingen
Forsvar: Marco Scheffler, Adonis Brahimi (skadet), Eden Zormah, Steffen Aavitsland, Per Kristian Stangeland Nilsen, Krister Landa, Erik Garpestad (skadet siden sommer)
Midtbane: Fabian Calderon, Truls Vagle, Daniel Hadland (skadet), Jørgen Bakke, Petter Olsen Haukali, Ahmado Ahmed og Fredrik Førre (skadet)
Angrep: Jefferson de Souza, Emil Hansen, Sindre Haarberg, Jose Alejandro Valecillos (ny fra Lura) og Preben Erland.

I tillegg trener også G17-spillerne Christian Vaaland, Marcus Laursen og Casper Aalen Norseng fast med A-laget framover. Det vil forhåpentligvis også dukke opp noen andre ambisiøse spillere på trening i januar. Allerede 27. januar spiller Brodd sin første treningskamp - borte mot favoritten i 2.divisjon, Bryne FK.

Vi gleder oss!