Norges Fotballforbund har valgt å sette Brodds A-lag i pulje med klubber som Sogndal, Førde og Øystese i neste års 3.divisjon. Det betyr at klubben har en enorm utfordring foran seg - både økonomisk og sportslig.

Daglig leder Øyvind Jacobsen var alt annet enn glad da NFFs Nils Fisketjønn leverte det sjokkerende oppsettet på et møte hos Divisjonsforeningen lørdag 2. desember klokken 12.00:

- Rogaland er delt opp i to. Tre lag skal helt til Sogn og Fjordane, mens fire andre skal til Sandefjord og Horten. Det er ikke lett å lage et oppsett som passer alle lagene i 3.divisjon, men dette var et skandaløst dårlig oppsett. Ikke bare for Brodd, men en rekke klubber. Det er også grunn til å spørre seg hvordan NFF Rogaland har brukt sin mulighet til å påvirke oppsettet. Det er 10-11 timers reisetid til Sogndal, og vanskelig å få til flyturer. Det hadde sånn sett omtrent vært bedre å havne i gruppe med klubber fra Trøndelag, sier Jacobsen, som tror puljen vil gi store ufordringer for klubben.

- Økonomisk blir dette ekstremt dyrt. I tillegg blir tidskrevende. Sportslig er det også en meget sterk pulje. Vi har andrelagene til Brann, Sogndal og Viking, i tillegg til Fana som rykket ned fra 2.divisjon. I tillegg er Lysekloster, Førde og Fyllingsdalen klubber som nylig var i 2.divisjon. Også Sotra satser hardt. Dette er rett og slett et marerittscenario vi ikke klarte å forestille oss, sier Jacobsen.

Kampoppsettet blir klart 12. januar på et møte i Oslo. Alt tyder på at det utelukkende blir lørdagskamper på A-laget i 2017. Eneste lokale motstandere er Vardeneset og Viking 2.

Her er puljen:

Fana - spilte 2. divisjon 2017
Lysekloster - 2. plass 2017
Fyllingsdalen - 4. plass 2017
Sotra - 5. plass i 2017
Varegg - 6. plass i 2017
Viking 2 - 6. plass i 2017
Førde - 8. plass i 2017
Brann 2 - 9. plass i 2017
Stord - 10. plass i 2017
Brodd - 10. plass i 2017
Tertnes - nyopprykket
Øystese - nyopprykket
Sogndal 2 - nyopprykket
Vardeneset 2 - nyopprykket