Brodds A-lag har bare ett poeng på de fem siste kampene, men både klubb, trener og spillere er sikre på at resultatene vil snu - forhåpentligvis allerede i lørdagens bortekamp mot Øystese.

Etter en drømmeåpning med 13 poeng på de fem første kampene i Norsk Tipping-ligaen, har de fem neste gitt bare ett enslig poeng. Uten at det skaper krisestemning i klubben. Ikke i nærheten.

Langsiktig prosjekt

– Dette er et langsiktig prosjekt. Vi har full tro på at det arbeidet trener Antonio Martins, hans team og spillerne driver med. Dette er et langsiktig prosjekt. Vi var forberedt på at resultatene ville variere, men vi som følger arbeidet på nært hold ser hele tiden utvikling, sier sportslig leder Kyrre Sandven.

Både hjemme mot Brann, borte mot Tertnes og Vardeneset og hjemme mot Sotra følte spillere og trenere at de med marginer rett vei kunne fått bedre betalt i poeng, men slik gikk det ikke. 

Ferie etter Øystese

– Det har vært frustrerende å se at vi ikke har fått uttelling i kamper etter meget gode treningsuker, men slik er fotballen. Vi har stor tro på den måten vi trener på, den måten vi spiller på og den måten vi jobber sammen som et lag på, sier visekaptein Petter Olsen Haukali. 

Han er sikker på at Brodd starter å plukke poeng igjen allerede lørdag.

– Mot Lysekloster var vi underlegne, men den følelsen har vi ikke hatt i andre kamper. Vi må bare være tålmodige, sier han.

Utvikler hele klubben

Avstanden opp til serieleder Sotra er nå 11 poeng etter tapet mot nettopp Sotra sist. Sportslig leder Kyrre Sandven er ikke urolig over det.

– Vi jobber langsiktig med å utvikle en spillestil og en kultur i klubben, ikke bare på A-lag, men også aldersbestemte lag. Det tar tid, og vi er forberedt på å bruke den tiden som skal til. Styret backer Antonio Silva og hans team 100 prosent, sier Sandven.

Etter kampen mot Øystese blir det sommerferie for spillerne på A-laget før Fyllingsdalen (h) og Stord (b) venter i kampen på tampen av juli måned.