Øystese - Brodd 2-3. Tre scoringer av Sindre Haarberg sørget for at Brodd stoppet tapsrekken og kom seg inn på vinnersporet igjen i en slitekamp i Norheimsund. Med sine tre mål er Haarberg nå oppe i 12 scoringer. Bare en spiller i de øverste fire divisjonen i Norge har scoret flere.

Det er for øvrig Fanas Henrik Udahl som har 13 scoringer på sine 11 kamper mot Sindres 12. Det er tall ingen spillere i de øvrige fem nasjonale 3.divisjonsavdelingene kan matche, ei heller noen spiller i Post Nord-ligaen, OBOS-ligaen eller Eliteserien.

– Klart det er kjekt å score mye mål, men jeg må dele æren med lagkameratene mine. Vi satte oss et mål om at jeg skulle score 20 før sesongen, og selv om assistenttrener Ali Kilinc nå maser om at det var for defensivt, er det fortsatt målet, sier Haarberg om scoringene.

– Det var en helt fantastisk følelse å få inn den tredje scoringen. Vi var mye bedre enn Øystese før pausen og burde ledet med mer enn 1-0, men da de fikk to dødballscoringer, så det mørkt ut. Heldigvis begynte vi ikke å stresse. Vi vet vi er godt lag når vi spiller ball, og denne gang fikk vi heldigvis fortjent belønning, sier spissen som fikk to av scoringene på returer etter gode skudd fra Ferdinand Eide Solberg og Alejandro Valecillos, og 2-2-scoringen etter assist fra Marco Scheffler.

Nevnte Scheffler har for øvrig vært sterkt i savnet i Brodd-forsvaret de siste kampene. Med ham tilbake virket Brodds både offensive og defensive spill å sitte mye bedre på en dag hvor også Adrian Berntsen var tilbake etter skade, og fikk de siste 22 minuttene i kampen.

Trener Antonio Martins Silva var lettet etter kampen.

– Det var helt fantastisk følelse å se Sindre avgjøre kampen i vår fordel. Det har vært tunge tider resultatmessig den siste tiden, men heldigvis har alle i klubben vist stor tro på det arbeidet vi driver med. Nå skal det bli godt med noen ukers pause før sterke Fyllingsdalen venter på Midjord 21.juli, sier Silva.

Også 2001-modellene Casper Aalen Norseng og Marcus Laursen gjorde et viktig bidrag til seieren i Norheimsund. Førstnevnte kom inn da Brodd lå under 2-1, mens Laursen kom inn på 2-2 og bidro til å stenge igjen forsvaret vårt på slutten.

Takk også til Eirik, Andreas, Jonathan, Jon, Marianne og Veronica som tok den lange turen til Norheimsund for å støtte laget fra tribunen. Slikt betyr mye mer enn dere aner! 

Brodd tar nå sommerferie, selv om det bare er spilt 11 av 26 kamper. Den blir imidlertid kort. Dette for at Norsk Tipping skal ha kamper på kupongene sine gjennom hele sommeren, også etter VM. Neste kamp er derfor allerede 21.juli klokken 1600 mot Fyllingsdalen, før Stord venter på bortebane helgen etter, den 28. juli. 4. august blir det så ny bortekamp mot Førde.

Tabellen her: