Adam Golunski (21) er klar for spill i Brodd. Angrepsspilleren (her i drakt fra sin polske klubb) med aldersbestemte landskamper for Polen har fått jobb i Stavanger og blir Brodd-spiller ut sesongen. Lørdag 21. juli kl 1600 begynner høstsesongen på Midjord. Motstander er seriefavoritt Fyllingsdalen. I troppen har Brodd fem spillere født etter årtusenskiftet.

Unge Casper Aalen Norseng (født november 2001) er i startoppstillingen, mens Marcus Laursen som kom inn mot Øystese, får selskap av Emre Askelund (2001), Gaousso Touropo (2000) og Matheus do Cormo Svela på innbytterbenken. Selv om flere spillere ikke er med mot Fyllingsdalen, er trener Antonio Silva optimistisk etter noen ukers sommerferie.

Tre neste vil avgjøre mye

– Det var viktig å få seier i siste kamp før ferien borte mot Øystese. Nå går vi offensivt ut i de siste 15 kampene. Vi har tre tøffe kamper på rappen nå. Hjemme mot Fyllingsdalen blir vanskeligst, men også de påfølgende bortekampene mot Stord og Førde vil definere hvordan resten av høsten blir for oss, sier Silva, som lar nyankommeren fra Polen starte på benken.

– Det tar litt tid å komme inn i spillemønsteret vårt, men Adam er absolutt en spiller som kommer til å kjempe om en plass i startoppstillingen ut året, sier Silva. Polakken har aldersbestemte landskamper for Polen, men har den siste tiden vært leid ut fra Lechia II til en klubb i liga 3 i polsk fotball.

Selv om Golunski styrker angrepsrekken, håper Silva å få inn noen spillere ekstra i troppen. – Vi har bare tre seniorspillere i forsvaret nå, i tillegg er Christian Vaaland i utvikling. En stopper eller to til hadde vært helt perfekt. Det er også bra med konkurranse på andre posisjoner, sier portugiseren.

Trenger noe påfyll

I kampen mot Fyllingsdalen mangler Adonis Brahimi av de faste, men Alexander Ranck, Thomas Nissen Eriksen og Preben Erland fortsatt er ute med skader. I tillegg er har også Emil Hansen trappet ned aktivitetsnivået noe, mens Ferdinand Eide Solberg og Emil Jesman Sunde er dratt tilbake til studier i USA. Jørgen Bakke er tilbake i Harstad. Petter Haukali er i troppen lørdag, men har ikke fått trent hele uken.

Spillere i avgang betyr at seniorleder Øyvind Jacobsen igjen "må på jobb" med å hente inn forsterkninger til spillergruppen.

– Vi leter etter spillere med ambisjoner. Som er villige til å trene mye for å utvikle seg. Det beste hadde vært å få inn noe mer rutinerte spillere i gruppen, men det er vanskelig på dette nivået når vi ikke gir godtgjørelse til spillerne utover mye god læring, sier Jacobsen.

Leter etter ny juniortrener

Han understreker at klubben samtidig vil satse videre på den gode 2001-årgangen, og gradvis fase disse inn i A-gruppen.
– Men bare om de jobber hardt, trener mye og vil noe med fotballen. Heldigvis er det gode holdninger blant spillerne i denne gruppen, sier Jacobsen, som også leter etter ny juniortrener for den samme 2001-årgangen etter at Bakke returnerte til Harstad.

Interesserte trenere som vil jobbe med gode, motiverte unggutter - og samtidig være en del av et sterkt faglig trenermiljø, må bare ta kontakt med meg, sier Jacobsen.

2001-modellene drar for øvrig sammen med nærmere 100 andre guttespillere til Dana Cup på mandag. Brodd stiller fem lag. Gutter 17-1, Gutter 17-2, Gutter 14-1, Gutter 13-1 og Gutter 13-2. 

Slo ut Sogndal av NM

Men først skal A-laget altså i aksjon - mot Fyllingsdalen, som mange spådde som opprykksfavoritt før sesongstarten. De har spilt feiende flott fotball til tider, blant annet da de sendte Obosliga-laget Sogndal ut av NM - og bare tapte 1-0 for eliteseriens serieleder Brann i 3. runde. Samtidig har laget også hatt sine store nedturer, hvor hjemmetapet mot Vardeneset nok svei mest for den ambisiøse treneren Hiep Huynh Tran og hans godt gasjerte spillere.

Fyllingsdalen har 20 poeng på 11 spilte kamper, det er tre mer enn Brodd. Det sier seg selv at en hjemmeseier vil være viktig for våre gutter. Kampen står for øvrig på tippekupongen til ligasponsor Norsk Tipping. Der er bortelaget rimelig klare favoritter.

Vi har tenkt å by opp til kamp om poengene. Vi håper alle fotballinteresserte - og i alle fall Brodd-supportere tar turen til Midjord lørdag klokken 1600.