Brodd - Vardeneset 5-2. Det var klasseforskjell på lagene da Brodd og VBK møttes for tredje gang i år. Seieren i lokaloppgjøret sørger samtidig for at Brodd har fått en enda bedre poengmessig uttelling på høstsesongen enn i vår da vi faktisk toppet tabellen i 3.divisjon avdeling 4.

Brodd ledet 3-0 allerede etter en halvtime i oppgjøret på NSE-banen Midjord torsdag. Scoringer av Adrian Berntsen, Fabian Calderon og Adonis Brahimi punkterte mer eller mindre oppgjøret - trodde de fleste av de drøyt 300 tilskuerne. Da VBKs kaptein Christoffer Bigseth Olsen i ren frustrasjon klippet ned Jefferson de Souza og pådro seg et soleklart rødt kort like etter, begynte å enkelte å fable om at dette kunne bli tosifret i fordel hjemmelaget.

Men Brodd - VBK er noe helt for seg selv. For plutselig våknet de rød-hvite fra Tasta. Unge Adrian Sadrija fightet inn to kjappe reduseringer, og plutselig var det match igjen. 3-2 til pause - og det var gjestene som hadde "momentum".

Etter pause kunne det fort stått 3-3. Samme Sadrija stupheadet nemlig et innlegg i tverrliggeren bak en forfjamset Raniowski.

Brodd fikk imidlertid summet seg. Og så har vi Jefferson de Souza på laget. 22-åringen ble pakket godt inn før pause, men da kampen åpnet seg litt etter pause, fikk kantspilleren vist fram ferdighetene sine. 

Krister Landa vant ballen, tok den med seg - og serverte De Souza nydelig. Han gjorde ingen feil alene mot keeper Meling - og 4-2. 

Deretter var det bare Brodd. Vi skapte sjanse på sjanse. De Souza skjøt i stolpen, Adrian Berntsen utenfor og flere andre fikk ikke stokket beina innenfor 16-meteren godt nok til å pynte på stillingen.

Da er det godt å ha en fantastisk talentfull unggutt fra Bolette Wieses gate å sette innpå. Casper Aalen Norseng (16) hamret kontant inn 5-2 med høyrefoten, og fikk sin andre seriescoring i år, og sin første fulltreffer i lokalderbyet. Så får det våge seg at han valgte å feire bort fra - og ikke mot eget publikum etter den nydelige scoringen.

5-2 seier og tre poeng er solid. Dermed har Brodd vunnet fem av de seks kampene som er spilt i høstsesongen. Bare Viking 2 har blitt for sterke i høst, men vi var absolutt på talefot også i det oppgjøret. Seiersrekken har ført oss opp på femteplass på tabellen, og bare fem poeng bak andreplassen, selv om lagene foran oss har spilt en kamp mindre.

Nå venter et langt tøffere oppsett framover. Brann 2 borte, Lysekloster og Tertnes hjemme, Sotra borte, Øystese hjemme, Fyllingsdalen borte og Stord hjemme er kampene som gjenstår. Det betyr kamper utelukkende mot lag som kjemper om opprykksmulighet eller for å holde klubben i divisjonen. Det blir gøy!

Kampfakta Brodd - Vardeneset finner du her!

RAs artikkel fra kampen finner du her!

Mange gode bilder fra Lars Kristian Aalgaard her!