Gutter 13 kom helt til kvartfinalen i A-sluttspillet, men måtte tåle tap på straffer mot finalist Ørn Horten. Det var det sportslige høydepunktet i en drøm av en turneringsopplevelse for fem guttelag i årets Dana Cup. Neste år håper vi å reise med flere lag - også jentelag. For Dana Cup er fantastisk gøy!

 Brodd stilte med to lag i Gutter 13, ett lag i Gutter 14 og to lag i Gutter 17. Alle lag 1 i hver sine respektive årsklasser vant det innledende puljespillet. Gutter 13-1 kom til kvartfinale hvor Ørn Horten ble for sterke i straffesparkkonkurranse, Gutter 14-1 kom til 1/16-delsfinale hvor brasilianske Pequeninos do Jockey ble et nummer for stort, mens G17-1 også røk på samme tidspunkt for Vidars finalister. Det betyr at både G13-1 og G17-1 røk ut for hver sin tapende finalist i turneringen på Jylland.

Begge 2-er lagene tapte første kamp i B-sluttspillet etter jevne oppgjør.

Vi var mange spillere på hvert lag - takket være forsterkninger fra andre klubber. Tre gutter fra Hundvåg, to fra Hinna, en fra Sola, en fra Tasta og en fra Farsund fordelt på de tre førstelagene sørget for at kampbelastningen på det tørre underlaget i varmen i Danmark ble akkurat passe for spillerne - og at vi fikk hevet den sportslige kvaliteten på lagene. Det bør være en inspirasjon for alle våre fotballglade spillere å se nivået på flere av disse spillerne. Forhåpentligvis er ballbinger og Midjord fullt besatt av unge, ambisiøse Brodd-gutter framover  -også utenom treningene.

Vi vil rette en stor takk til foreldre og trenere som arrangerer turneringen for ungene - spesiell stor takk til Roy Vestly Larsen som har vært hovedadministrator og håndtert både planlegging og utføring av årets Dana Cup 2018 på Brodds vegne. Det er litt av en jobb Roy legger ned for ungdommene. Hyll, hyll!

Og selv om det sportslige har vært hovedfokus i denne teksten til nå, er det jo ikke det eneste ungdommen husker når de kommer hjem. Uken i Dana Cup betyr knytting av nye vennskap, forsterkning av etablerte vennskap og veldig mange opplevelser og sanseinntrykk hele uken. Derfor er vi sikre på at alle håper på et nytt besøk i 2019, da forhåpentligvis med flere jentelag. For Dana Cup er fantastisk gøy. Bare spør nesten 100 Brodd-gutter som nå skal sortere sine cupminner. 

Heia Brodd. Heia Dana Cup! Sett av 22-27. juli 2019!