Brodd - Egersund 2  1-5. Damelaget tok mandags kveld i mot spillere fra Okka by, ett lag som ligger nest øverst på tabellen og måtte få stempel som favoritter i mandagens kamp. Laget hadde også med seg 5 spillere fra dere 1er lag som befinner seg i toppen av divjsonen over. Det er vel forsåvidt greit at de gjør det, ellers hadde de ikke stilt lag. Det hadde vært veldig kjipt for hjemmelagets supporter(e) som hadde gått glipp av Malenas kake og Bente Rønnings ekstraordinære kaffe denne mandags kvelden, dessverre for supporteren fra Jørpeland dukket ikke kaken eller kaffen opp denne kvelden. Så det ble pizza på Dominos på Tau-ferjå hjem heller denne kvelden.

Oppvarmingen ble utført til heftig musikk fra Egersunds popanlegg, hvis det er oppskriften for å vinne kamper tror jeg heller vi legger opp istedenfor. Musikken var så dårlig at vår maskot "Aria" hunden med mange navn holdt god avstand før kampstart for å unngå slik dårlig muiskk. Oppvarmingen ble så dårlig for våres del at vi ikke våknet før 2 minutter ut i 1. omgang. Da hadde Egersund allerede scoret 1 mål på innlegg.

Den 1. omgangen vi presterer mot Egersund må være en av våres beste omganger så langt i år, noe som tapper oss for krefter. Vi skaper store sjanser, blir snytt for 1 straffe og tilbakespillsregelen sto nok ikke i dommerens bok denne kvelden. Etter 13 minutters spill sender Kristin en ball i bakrom til Siw som er sterkest i duell med midtstopper, men får dessverre ikke stokket beinå i avslutningsøyeblikket slik at avslutningen går like utenfor. Etter 18 minutters spill får Maren Rasmussen avsluttet ett angrep like utenfor 16 meteren, uten at ballen ville i mål. Minuttet senere blir vi gjerne snytt for straffe (klar holding), men at bortelaget fikk sentret ballen tilbake til keeper som plukker den opp med hendene uten at dommer ikke blåser for tilbakespill er fortsatt en gåte.

Vi kjører på for utligning og får uttelling når kampuret viser 40 minutters spill. Beate får ballen på nede på sin venstre side, slår innlegg på bakerste stolpe hvor Siw Therese stuper ballen i mål til 1-1. En ekte krigerscoring fra Siw Therese! Nå var Brodd virkelig på hogget. Like etterpå springer Maren Rasmussen rundt med Egersund sin forsvar når hun tilslutt finner Erika på 16 meters streken, avslutningen fra Erika er god, men keeper når akkurat frem til avslutningen.

Rett før pause skaper vi så mye at undertegnende ikke får med seg alt som skjer, det var tydeligvis samme oppfatning fra en av Egersunds spillere som følte seg så svimmel at hun måtte ut på sidelinjen for å ta seg en "pause"

Så skulle den berømte pausepraten tas etter en slik omgang, i utgangspunktet burde nok ingenting blitt sagt. Erfaringsmessig holder det som regel med en god omgang. Godt humør og god tone i pausen er aldri en god ting i fotball, da kan ting gå rett i dass.

Vi teller 23 sekunder på klokken i 2. omgang. 2-1 Egersund. Vi sier takk og adjø, takk for kampen osv. En verre start er det nesten umulig å oppdrive. Da hjelper det lite at 3-1 scoringen de får burde vært annulert for høyt spark (Står nok ikke i dommerens bok) og 4-1 på soleklar offside. 5-1 scoringen er det ingen som husker, men dommeren kan få skylden for den og?

Det skjedde så mye i slutten av kampen at vi kjører noen kjappe stikkord: Ankelskade, luftskade, krampe, hundedrit på drakt, årets kommentar, stressfaktor og mange bytter på få spillere. Det går ikke an å forklare, man må være tilstede for å forstå.

Etter kampslutt var det nedjogging å spore hos Egersund, Brodds damelag ble sendt direkte i nedjogging rett ned til Martinique (vi skulle ikke være noe dårligere)

Årets kommentar på Midjord ble ett faktum under kampen mellom Brodd og Egersund. Frida måtte bytte drakt, uvisst hvorfor. Derfor måtte en av våre spillere på benken inn på banen. Vedkommende som ble spurt, svarte noenlunde slik: "Eg ska vel ikje spela forsvar, for eg kan ikkje offside" Personen ønsker å være anonym inntil videre.

Da reiser vi til Egersund neste uke for å møte Eiger, kanskje fysio blir med oss denne gangen?

KAMPFAKTA
Brodd - Egersund 2  1-5 (1-1)
Mål: Siw Therese Tårnes
Assist: Beate Tjølsen
Gule kort: Ingen
Dommer: 
Tilskuere: 12

Brodd: Tone - Frida, Karianne E, Malena - Siv, Anette, Kristin, Erika, Beate - Siw Therese og Maren Rasmussen

Benyttende reserver: Hanne, Maren Ravnås og Christine

Børs:
*** Frida Skiftestad
**  Maren Rasmussen
*    Anette Halvorsen