Brodd - Viking 5-3. Juniorlaget er inne i en fin stim for tiden og fortsatte sin ubeseirede rekke når de fredags kveld møtte Viking 3 på NSE banen. Jørgen Bakkes mannskap har stø kurs for retten om å spille Eliten i 2019, men veien er fortsatt lang. Slik at guttene fortsatt må ta en kamp om gangen. Hundvåg og Randaberg er nok Brodds hardeste konkurrenter og vil nok være det helt frem til sesongslutt.

Hvordan kampen mot Viking 3 foregikk? Vi lar Ebbe Sivertsen gjenfortelle så godt han kan.

Juniorlaget befester tabelltoppen etter tøff kamp mot Viking.

Slakk start i stekende varme på NSE-banen på Midjord denne varme junikvelden. Brodd har god kontroll fra starten av kampen og styrer spillet med tafatte Viking-spillere løpende litt i mellom. Det påfallende labre tempoet skaper heller ikke noe særlig med sjanser til noen av lagene innledningsvis i kampen. Brodds vinner endel cornere, og på tredje forsøk lykkes de. Trym legger hardt inn på første stolpe hvor Christian Vaaland stuper inn og header knallhardt i mål til 1-0. Minuttet etter slipper markeringene på vår høyreside og Viking kommer igjennom med en mann alene mot keeper. Dette er den aller første sjansen Viking har i denne kampen og de utnytter den på ypperlig vis da de utligner til 1-1. Dette får naturlig nok de mørkeblå spillerne til å heve seg flere hakk og kampens karakter jevner seg noe ut. Etter 35 minutter får Brodd frispark helt ute på vår høyrekant omtrent 40 meter fra mål. Trym slår presist inn på hodet til Vaaland som igjen rager høyest og header inn sitt andre mål for dagen. 
Like før pause får vi en ny corner fra venstre. Trym legger denne gang inn på lengste stolpe hvor Matheus dukker opp og header. Det ser ut som om keeper får en hånd på ballen før ballen langsomt triller over mållinjen til 3-1.

Lagene går til pause med et klart overtak til Brodd. Siden undertegnede her måtte forlate kampen for å dra på jobb selv fikk jeg Eirik Kindingstad til å føre i pennen andre omgang:

3-2 viking: 50’ scoring fra tilnærmet død vinkel, etter opprulling på venstre side. Lukter offside i forkant.

Gult kort viking 55’
Gult kort brodd: Preben 60’
Gult kort viking 75’
Gult kort viking 77’

Mål: 4-2: 82’ Jihad Assist: Emre bryter på midten og sender Jihad alene med keeper, setter ballen kontrollert til venstre for keeper.

Mål: 5-2 85’ selvmål- Marcus inviterer til veggspill med Jihad, og Viking setter ballen i eget nett i forvirringen.

Mål: 5-3 straffe. Jørgen blir klart dyttet/slått, og slår tilbake. Dommer ser det siste. Rødt kort og straffe.

Endel rart fra dommer. Overser slag mot Jørgen i situasjonen før straffe, og slag mot Marcus tidligere i omgangen. 
De fleste kortene er greie nok isolert sett.

Alt i alt fortjent seier 5-3 i sommervarmen.

Poengligaen: mål, assist, sammenlagtpoeng etter 5 kamper
Stian 5 5 10
Trym 3 5 8
Matheus 5 2 7
Jihad 3 1 4
Galan 1 2 3
Sondre 0 3 3
Emre 2 1 3
Christian 2 0 2
Clement 2 0 2
Ivo 1 1 2
Jens 1 0 1
Brage 1 0 1
Anders 1 0 1
Mathias 0 1 1
Marcus 0 1 1