Er det på tide med en ny turkamerat? 

135 Likes Comment

Hvis du er glad i å gå turer i skog og mark, eller på fjellet, så kan det være du er på utkikk etter en ny turkamerat. Man kan selvsagt gå sammen med venner, partner eller familie, men hvis du ønsker en turkamerat som alltid er med, og aldri vil takke nei, så er det nok en hund du er på utkikk etter! 

Kjøpe hunder på nett 

I dag er det enklere enn noen gang å kjøpe hunder, fordi man kan gjøre det på nett hos finndyr.com. Her finnes det mange hunder til salgs som er på utkikk etter en ny venn, og et nytt hjem. Hvis du er glad i å gå turer og holde deg aktiv, så er du den perfekte hundeieren. En hund trenger mye mosjon, og er som oftest på sitt aller gladeste når de er ute og får springe rundt. De sier heller aldri nei til en tur, og vil alltid være glade og entusiastiske for å få være med deg ut. Det er få ting man blir gladere av enn det.  

Foto: Unsplash

Aktive raser 

Hvis du planlegger å skaffe deg en firbent venn som du skal ha med ut på lengre turer, så er det viktig å tenke ekstra godt over hvilken rase du velger. Det er ikke alle hunderaser som er laget for utfordrende turer, og enkelte kan fort bli slitne. Det kan som regel være lurt å sikte seg inn på mellomstore raser som er aktive og bygd for fart og spenning. Det finnes for eksempel mange hunderaser som er avlet opp for jakt på ulike dyr, og disse er perfekte å ha om man skal være mye ute. Disse tåler både fjell og skog, og har høy utholdenhet og et energikammer som varer lenge. Hvis man planlegger å gå lengre turer i kalde omgivelser fylt med snø og is, må man også tenke på hunderasens evne til å holde på varmen.  

Utstyr til hunden 

For at turen skal bli enda bedre, så kan du gå til innkjøp av utstyr til hunden. Det trengs litt ting dersom man skal ha med huner ut på lengre turer, særlig om det er snakk om overnatting. Da må man selvsagt ha med mat og vann, og et sted å sove, akkurat som til oss mennesker. I tillegg må du finne ut om hunden skal gå i bånd eller løst, avhengig av hvor lydig hunden er, om det er båndtvang og hvor dere går. Man kan gå lengre liner som kan festes til livet, dette passer godt om man vil gi hunden mer rom på tur, eller om man går på ski. Noen hunderaser har mindre pels, og kan lett fryse om de ikke er avlet opp til å tåle kalde temperaturer. Da kan det være lurt å ha med klær til hunden, slik at den ikke fryser.  

Hunder er de mest perfekte turkameratene som finnes, og kan være med deg gjennom milevis med aktivitet, uansett tid, sted og vær.  

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.