Håndarbeid vinner terreng blant unge

134 Likes Comment
Håndarbeid

Trodde du at håndarbeid abre var noe eldre damer holdt på med? Da tar du feil. Håndarbeid som strikking og hekling er mer populært enn på lenge, og både unge kvinner og menn har kastet seg over bølgen. Det hele har toppet seg under koronapandemien, men det var ikke da trenden startet, og trenden kommer neppe til å slutte selv om pandemien gir seg. Hvorfor har strikking og hekling blitt så populært?

Langsom mote

En årsak til den nye trenden er at mange er klar over at fast fashion er et miljøproblem. I tillegg er mange masseproduserte klær av dårlig kvalitet, og fører til store søppelberg av klær som ikke kan gjenbrukes. Hjemmelagde plagg er derimot holdbare. De er heller ikke laget av lavtlønnet fattigfolk som jobber under dårlige kår. Når du strikker eller hekler selv, får du et holdbart plagg og du verdsetter det kanskje ekstra mye, ettersom du vet hvor mye arbeid som ligger bak. Det er også veldig lett å finne hobbyartikler for håndarbeid på nettet, og få det levert på døra, noe som også har gjort håndarbeid mye enklere å begynne med for alle.

Personlig mote

Det har også blitt en trend å skape sin egen stil, og ikke bare bruke masseproduserte klær. Ved å strikke, hekle eller sy egne plagg, kan du lage noe ingen andre har maken til. Selv om du følger en strikkeoppskrift, er det jo du som velger fargen på plagget. Du kan velge helt andre farger enn det som er oppgitt, og ofte kan du til og med velge andre garnkvaliteter for å få et spennende resultat. Når du strikker eller hekler har du utrolig mange valgmuligheter. Blir du skikkelig flink, kan du til og med lage egne mønstre. Du kan begynne med å sette sammen elementer fra ulike mønstre, for å skape noe eget. Håndlagede plagg kan dessuten spesialtilpasses slik at de passer deg helt perfekt. Dette er ideelt for alle som faller mellom to størrelser og har problemer med å finne velsittende plagg i butikkene.

Det er gøy

Sist, men ikke minst, er det veldig gøy å lage egne klær. Det er en avslappende hobby, som dessuten gir deg noe fint å ha på. Mange liker å strikke eller hekle gaver til andre, men du må selvsagt ikke glemme å lage noe til deg selv. Studier har faktisk vist at folk som strikker eller hekler er mer lykkelige enn de som ikke driver med håndarbeid.

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.