Dykking i Vietnam for nybegynnere

63 Likes Comment
dykking

Vietnam er et land med en overflod av dykkesteder, så det er ikke overraskende at antallet mennesker som besøker Vietnam av denne grunn vokser.

Hvis du leter etter et flott sted å dykke, så er Vietnam det perfekte reisemålet. En av grunnene til at dykking i Vietnam er så populært er fordi det er mange forskjellige typer dykkesteder å velge mellom. For eksempel, hvis du vil se vakre korallrev og marint liv, bør du besøke Halong Bay-området.

En dykkertur i Vietnam kan være en av de mest minneverdige opplevelsene for de som elsker dykking. Dykking i Vietnam gjøres best på turer ombord, hvor dykkere kan utforske landets mange skjulte skatter som skipsvrak, korallrev, havskilpadder, delfiner eller til og med hvaler.

Hvis du er nybegynner og ønsker å utforske undervannsverdenen i Vietnam, kan du ta et PADI Open Water Diver Course i Hanoi.

Kurset er laget for nybegynnere for å lære å dykke på grunt vann og nyte undervannslivet i Vietnam. Kurset inkluderer fire dykk og tar 4 dager, inkludert en dag med teoritime og tre dager med dykking.

Vietnamesiske visumkrav og prosess

Vietnamesiske visumkrav er de samme for alle nasjonaliteter. For å søke om Vietnam visum må du ha et pass som er gyldig i minst seks måneder fra hjemkomstdatoen. Du må også ha to bilder i passstørrelse og et utfylt søknadsskjema.

Prosessen med å søke om et vietnamesisk turistvisum er relativt enkel og kan gjøres gjennom en elektronisk søknad eller personlig på en hvilken som helst Vietnam-ambassade eller konsulat i landet ditt. Prosessen er gratis og tar vanligvis rundt to uker å fullføre.

Få PADI/SSI-sertifiseringen din

PADI og SSI er de to mest populære dykkesertifiseringene. Den første står for Professional Association of Diving Instructors og den andre er Scuba Schools International.

Sertifiseringsprosessen er forskjellig for begge organisasjonene, men de krever begge en medisinsk undersøkelse, en bassengøkt og et åpent vanndykk.

PADI-sertifiseringen er vanskeligere å få fordi den krever mer tid og penger enn SSI-sertifisering. For eksempel krever det 4 dykk i åpent vann i stedet for 2 dykk for SSI.

Den beste sesongen å dykke i Vietnam

Den beste sesongen å dykke i Vietnam er den tørre sesongen, som varer fra november til april. Vanntemperaturen er mellom 23-27 grader celsius, og sikten er vanligvis på topp.

Hva er historien om dykking i Vietnam?

Dykking i Vietnam har en lang historie. Den første registrerte dykkeopplevelsen i Vietnam er fra 1920-tallet da de franske kolonialistene introduserte denne aktiviteten til vietnameserne.

Den første dykkeklubben i Vietnam ble etablert i Hanoi i 1936.

Antall dykkere økte dramatisk etter andre verdenskrig da mange mennesker vendte tilbake til hjembyene og ble interessert i dykking igjen.

På 1960-tallet ble dykking mer populær enn noen gang, med mange klubber som ble opprettet over hele Vietnam. Dette førte til en økning i antall dykkere og dykkesteder over hele landet.

Det var ikke før i 1975 at dykking ble forbudt av regjeringen på grunn av krig, men det fortsatte under jorden i noen år til før det til slutt ble legalisert igjen.

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.