Hvordan begynne å løpe – en trinnvis veiledning

49 Likes Comment
Løpetrening

Den beste måten å begynne å løpe på er å starte sakte og bygge opp tempo og distanse mens du går.

Løping er en fin måte å gå ned i vekt og forbedre helsen på, men mange synes det er vanskelig å begynne å løpe for første gang eller gå videre fra et lavt løpsnivå.

For å hjelpe dem har vi laget denne guiden om de beste måtene å begynne å løpe på.

Hvor lenge bør jeg løpe?

Spørsmålet om hvor lenge man bør løpe er et komplisert spørsmål. På den ene siden har løping vist seg å være bra for kardiovaskulær helse og hjelper folk å gå ned i vekt, men på den andre siden kan det være hardt for ledd og knær.

Det er vanskelig å gi et svar på dette spørsmålet med sikkerhet fordi alles kropp er unik med ulike styrker og svakheter. Men hvis du er en gjennomsnittlig løper bør du sikte på å løpe minst 20 minutter de fleste dager i uken for best resultat.

Hva bør jeg ha på meg mens jeg løper?

Det er et par ting du bør vurdere når du velger ut løpeantrekket ditt. Du må bestemme deg for hvor lenge du planlegger å løpe, om du vil legge klær på lag, og hva slags vær som er i meldingen.

Du bør også tenke på hva slags løper du er. Hvis du er en som løper i kaldt vær eller regnvær, kan du slippe unna med joggebukse og hettegenser når det er kaldt ute. Noen som løper i et varmt klima vil ha noe lettere som shorts og en lett skjorte.

Når bør jeg løpe i løpet av dagen/uken?

Løping er en fin måte å holde seg i form og styrke immunforsvaret. Det kan imidlertid være vanskelig å komme i gang, spesielt hvis du løper til feil tid.

Du bør ta hensyn til følgende faktorer når du bestemmer deg for når på dagen du skal løpe:

– Dine energinivåer: Hvis du føler at energinivået ditt vanligvis er høyt om morgenen, vil løping om morgenen være lettere for deg enn kveldsløp.

– Arbeidsplanen din: Hvis du trenger å gå tidlig på jobb eller stå opp tidlig av andre grunner, vil det å løpe før jobb være mer praktisk for deg enn å måtte våkne en time tidligere bare slik at du kan løpe før jobb.

– Temperaturen: Å løpe på varme dager er mye mer behagelig enn å løpe på kalde dager. Derfor er det best å løpe

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.