Treningsutstyr til hjemmet

109 Likes Comment
Hjemmetrening

Stadig flere begynner å få øynene opp for verdien av trening. Trening forebygger livsstilssykdommer og gir mer energi i hverdagen, bedre søvn og bedre sexlyst. Sist, men ikke minst, gir trening økt selvtillit og selvfølelse. At kroppen også vil se bedre ut når man driver med fitness, er bare en bonus.

I en hektisk hverdag er det imidlertid ikke alltid så lett å få til å drive jevnlig med trening og fitness. Jobb og familie krever sitt, og andre fritidsaktiviteter kan ta mye tid. Under koronapandemien har dessuten treningssentrene vært stengt i lange perioder.

Tren hjemme

Løsningen for mange kan være å trene hjemme i stedet. Det er fleksibelt, praktisk og billig. Det krever heller ikke all verdens med utstyr. Mange begynner enkelt og greit med sin egen kroppsvekt. Det finnes i våre dager massevis av fitnessapper og -nettsider som kan gi inspirasjon og veiledning, der trening foregår ved hjelp av trapper, stoler og andre ting som finnes i alle hjem. Det er viktig å begynne på et forsiktig nivå, både for å bygge opp muskelstyrke og for å forebygge skader, men også for å holde på motivasjonen.

Mye forskjellig utstyr å velge mellom

De fleste trenger hjelpemidler etter hvert som musklene responderer på trening, og det finnes mye forskjellig utstyr å velge mellom. Treningsslynger som kan henges i taket gir for eksempel mange muligheter for variert trening. I tillegg kan man gå til innkjøp av løse vekter, treningsballer, balansebrett og andre hjelpemidler når treningen begynner å bli mer rutinert. For høyest mulig treningsglede kan man også investere i multimaskiner, tredemøller, ellipsemaskiner, trimsykler, romaskiner og en rekke andre apparater som gjør treningen enklere, alt etter hvilke muskler man vil bygge opp, hva som er formålet – og mest av alt: hva man liker

Spar penger og tid

Kjøper man direkte fra leverandører som driver med utstyr til trening og fitness engros trenger det heller ikke koste all verdens. Ved å drive med fitness i sin egen bolig sparer man uansett både tid og penger på transport til og fra treningssenteret. I tillegg sparer man medlemsavgift, som gjerne beløper seg til minst 4-500 kroner måneden, altså fort over 5000 kroner i året. Hvorfor ikke bruke noe av denne besparelsen på utstyr man kan bruke til trening i hjemmet? En investering i trening er en investering i egen helse, og derfor noe av det mest verdifulle du kan bruke penger på.

Finn ut hva som motiverer deg – er det å trene sammen med noen, bruke utstyr av god kvalitet, eller kanskje følelsen du får etterpå? Husk at det viktigste ikke er hvor mye og hardt du trener, men at treningen foregår jevnlig og holder seg stabil over tid.

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.